Càritas Urgell i NOUGRAPATS socis MODA RE- societat cooperativa

L’empresa d’inserció NOUGRAPATS SLU, promoguda i dirigida per Càritas Diocesana d’Urgell, se suma al projecte MODA RE- de Càritas Espanyola.

MODA RE- és un projecte impulsat per la Confederació de Càritas que persegueix com a objectiu final la creació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social en el marc de l’economia social, a través de la creació, el creixement i la consolidació de les empreses d’inserció en el sector de la reutilització, preparació i reciclatge de roba de segona mà.
El projecte va gestionar 380.529 kg de roba el passat 2019, l’impacte de la qual mig ambiental va suposar evitar l’emissió a l’atmosfera de 1.205.896,4 kg de CO₂ al territori del Bisbat d’Urgell.
MODA RE- cooperativa d’iniciativa social té com a objectiu recolzar, ajudar, facilitar i col•laborar amb els seus socis cooperatius en la seva activitat contra la pobresa i l’exclusió a través de la integració sociolaboral de persones en risc de l’exclusió social, principalment a través d’activitats relacionades amb la gestió i el tractament de residus, especialment els materials tèxtils en el marc de l’economia social i solidària, en línia amb la cura de la creació i el medi ambient.
85 PUNTS DE RECOLLIDA I LA BOTIGA MODA RE-
Al territori de Bisbat d’Urgell es despleguen 85 contenidors de recollida de residu tèxtil a un total de 44 poblacions, i una botiga a la Seu d’Urgell, MODA RE-, que promou el consum responsable des de la segona mà.
A més, Càritas realitza el seu lliurament social a les famílies que acompanya en situació de necessitat, dignificant aquest lliurament i facilitant a les mateixes l’accés a la roba en igualtat de condicions que la resta dels ciutadans.
En coherència amb el model d’economia solidària que impulsa Càritas en tots els seus projectes d’inserció laboral, MODA RE- neix sota el lema inspirador “reciclem roba, inserim persones”.
8 OCUPACIONS D’INSERCIÓ
Aquesta iniciativa d’economia solidària ofereix una oportunitat laboral a 8 persones en risc d’exclusió laboral a La Seu d’Urgell.
Seguint una estructura d’economia circular, aquest projecte de reciclatge tèxtil funciona per a posar a les persones en el centre de tota la seva activitat gràcies a una activitat empresarial basada en el consum sostenible i en la generació d’ocupació normalitzada per a aquelles persones en situació d’exclusió social que participen en els programes d’acolliment i acompanyament de Càritas.

Participem com a socis a Moda Re societat cooperativa:
• Càritas d’Urgell, en qualitat de soci col•laborador.
• NOUGRAPATS empresa d’inserció, com a soci cooperativista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies