Nougrapats d’Urgell ofereix lloguer de vaixelles i promou la consciència eco sostenible i la inserció laboral.

NOUGRAPATS ha ampliat la seva oferta de lloguer de vaixelles reutilitzables per a festes majors, romeries i esdeveniments particulars des del mes de juny passat. La iniciativa enllaça amb el conveni ja vigent amb la Mancomunitat d’escombraries de la comarca lleidatana d’Alt Urgell. L’objectiu del servei és crear treball per a facilitar la inserció laboral i evitar la generació de residus plàstics que es produeix amb la utilització de vaixelles d’un sol ús.

Des de la seva entrada en funcionament, el nou servei ampliat de lloguer de vaixelles ha demostrat la seva efectivitat. En aquest any i fins a juliol d’aquest 2019 s’han realitzat serveis de préstec de vaixella per a festes i romeries a 7.000 persones i, per tant, s’han evitat 875 quilos de residu plàstic. L’activitat s’ha dut a terme en l’àrea de la comarca d’Alt Urgell, en el radi d’acció de la Mancomunitat que gestiona els residus en la zona nord de la comarca, i també en algun punt de la Cerdanya.

Aquest notable increment d’actuacions ha estat possible gràcies a la millora de la capacitat de gestió i a l’augment de recursos. S’han invertit 27.000 euros en instal·lacions de rentada, adequació d’espais d’emmagatzematge, i de difusió del servei en la xarxa, i també en la compra de nous estris i accessoris.

S’han incorporat estris com: termos, taules, estovalles, pinces, safates, cullerots i gots de llarga durada. Ha millorat molt l’oferta del servei que es disposava amb els clàssics plats, copes i coberteria. La possibilitat d’oferir millores en la distribució dels menjars, la seva presentació i atencions afegides com el suplement del cafè i begudes calentes ha augmentat la demanda.

D’altra banda, aquest canvi ha estat possible gràcies a la continuïtat i millora de les relacions iniciades el maig de 2018 amb la Mancomunitat d’escombraries d’Urgellet. En un primer contacte i conveni, la Mancomunitat cedia el dipòsit de la seva vaixella, el lliurament, la neteja i el retorn a Nougrapats. Motivats per l’èxit de l’experiència acumulada l’any passat, l’empresa de Càritas ha decidit crear el seu propi servei de lloguer de vaixelles i auxiliars, que amplia l’actual conveni amb la Mancomunitat.

 

La nova línia de negoci que proposa Nougrapats facilita la inserció laboral de dues persones amb dificultats físiques o discapacitat Intel·lectual, i al mateix temps és coherent amb l’encíclica Laudato Si: l’impuls d’una major consciència per a aconseguir una activitat humana sostenible i respectuosa amb les persones i el planeta que ens acull.

Està previst, abans de finalitzar el present any, traspassar aquesta nova línia de negoci al nou Centre Especial de Treball Grapats. Aquest servei únicament es pot contractar des de la pàgina web www.grapats.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies