Nou centre de recollida i transferència de roba a La Seu d’Urgell de Nougrapats

Càritas d’Urgell i l’empresa  d’inserció Nougrapats han presentat el divendres 27 d’abril les instal.lacions d’un nou centre de recollida i tria de roba, situat en el polígon industrial de La Seu d’Urgell, preparat per gestionar les 300 tones que anualment són tractades, alhora que han explicat la participació en el projecte de roba reciclada d’abast nacional a tot l’estat espanyol www.modare.org.
L’acte de presentació i benedicció ha estat presidit per Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, i s’ha dut a terme amb la presència de l’Alcalde de La Seu d’Urgell, Il.lm. Sr. Albert Batalla; el President de Càritas Catalunya, Sr. Francesc Roig; a més del Delegat Episcopal de Càritas Urgell, Mn. Jaume Mayoral; el Director de Càritas Urgell, Sr. Josep Casanova i el Vicari General d’Urgell Mn. Ignasi Navarri; així com d’altres representants de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, de l’entitat bancària La Caixa,  i els professionals que han treballat en la nau i els treballadors, agents socials, i treballadors d’inserció que treballen vinculats a Nougrapats.
Mons. Vives ha agrait en el seu parlament el suport de les institucions i empreses al projecte de l’empresa d’inserció de Càritas, molt especialment a l’ajuntament; també ha posat en relleu la consolidació del projecte Nougrapats, com posa de manifest que s’obri una nau de gestió i transferència per aquest volum de treball amb la roba; i ha agraït l’esforç i la tasca que fan aquelles persones implicades en la gestió i acció de Càritas, i de manera especial, al seu Director. Mons. Vives ha posat en les mans de Déu, i de la Mare de Déu de Montserrat, Patrona de les Diòcesis de Catalunya, en el dia de la celebració de la seva festa litúrgica, la protecció d’aquest projecte i les persones que s’hi sentirien vinculades a partir de la seva integració en el món laboral.
Per la seva part, l’Alcalde ha fet explícit el seu suport i el del consistori als projectes de Càritas pel que tenen de valuós per l’equilibri i la cohesió social. El President de Càritas Catalunya ha assenyalat que el la benedicció d’aquesta nova nau de l’empresa Nougrapats significava una aposta important per la Càritas Diocesana d’Urgell i com totes les Càritas de Catalunya treballaven en xarxa perquè cada vegada era més important portar a terme els projectes d’una manera coordinada i integrada sumant esforços. El Director de Càritas Urgell ha reivindicat la tasca de suport i inserció a les persones que ho necessiten; estant atents a la protecció del medi ambient i alhora, i la necessitat de treballar conjuntament amb Càritas Espanyola, integrant-se al projecte “moda re” que vol reciclar la roba de segona mà a nivell estatal fent-ho amb criteris ètics i amb un model d’economia solidària i sostenible, que generi treball d’inserció per a persones amb situació d’exclusió social, acompanyades per Càritas. Amb la roba de segona mà es crea un model de negoci ètic, social i sostenible.
Nou centre de gestió de roba usada
La gestió de la roba recollida per Nougrapats, en una xarxa de 80 contenidors en mes de 40 poblacions del territori del Bisbat d’Urgell, s’ha incrementat en els darreres campanyes fins arribar en el darrer any a les 300 tones anuals. Les actuals instal.lacions a l’Avinguda Guillem Graell han quedat petites i s’han creat un nou centre específic amb l’objectiu de millorar la gestió de la roba i alhora alliberar espai a l’antic centre de gestió per tal de crear línies d’activitat i treball adeqüades per a joves amb discapacitats diverses, que formen part del programa de l’empresa d’inserció laboral Nougrapats. La nau és una planta de transferència (una part de la roba s’utilitza a la comarca i un altre part es transfereix a la gestió integral de Roba Amiga a Sant Esteve Sesrovires). El nou centre disposa de 450m2 i una capacitat d’emmatzematge de roba de fins a 100 tones.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies